Oppskrifter

Smaken av hare
Favorittharegryte a'la Tone
Porsjoner 4
Dette trenger du:

Kjøtt av 1 hare

500 g flesk

200 g skogsopp

5-8 sjalottlauk

1 buljongterning

Knuste einebær

En dasj rømme

1/3 l matfløte

Et par skiver brunost

Slik gjør du det:

Løs opp buljongterningen i en halv liter vann i en kjele som rommer minst 3 liter. Kok opp buljongen. Hakk sjalottløken og fres den i stekepanna i litt smør. Ha ferdigfrest løk opp i kjelen med buljong. Skjær opp harekjøttet i biter av samme størrelse og brun bitene raskt i panna. Ha bitene i kjelen med buljong og la det småputre under lokk. Skjær opp flesket i biter av samme størrelse og brun det i pannen. Ha det så over i kjelen sammen med kjøttet. Brun også soppen i panna før denne også has over i kjelen. La dette småputre i minimum 1 time til harekjøttet er mørt.

Smak til med knuste einebær(annet viltkrydder kan også benyttes), brunost, rømme og fløte. Lag jevning av mel og vann og jevn ut gryta til har passe konsistens.

Server sammen med kokte eller fløtegratinerte poteter, grønnsaker (jeg foretrekker rosenkål, asparges og gulrøtter) og gjerne litt tyttebærsyltetøy – ripsgele er også et godt alternativ. 

En moden Gevrey Chambertin eller en annen moden rød Burgunder smaker ypperlig til.

Bon àpetit

| Svar

Nyeste kommentarer

10.04 | 20:43

Vi längtar!!

27.03 | 21:16

Det var gott att läsa att Zika blev friskmeldt. Nu får vi hoppas att det går bra resten av valpetiden. Valparna ser riktigt finna ut.

25.03 | 22:17

Det var mye ekstra. Lykke til :)

08.01 | 18:27

liker lyden her :) jeg hadde moren til Tira sammen med ST . Helt lik los mål