INT N UCH SE UCH N J(D)CH Iris

Iris - 15.02.2019

I dag har vi tatt farvel med en av de de fineste skapningene vi har fått gleden av å bli kjent med. Iris har i dag fått reise til de evige jaktmarker, nær 13 år. 

Gode, gamle Ilies Jul (les: Iris), en fantastisk hengivende hund, en knallgod jakthund, en flott utstillingshund og ei god avlstispe. Kåret til Årets Luzernerstøver både i 2012 og 2015 og ble Rasemester i 2014! Hun ble mor til 14 avkom og bestemor til 40. Nå er det oldebarn på vei, så Iris sitt blod føres videre!

Det er trist at hun ikke skal være med oss mer og at vi aldri mer vil bli møtt av hennes glade åsyn når vi kommer hjem, men det er en tid for alt og hennes tid var kommet nå.

Vi takker Iris  for all kos, all los, for alle flotte utstillingsresultater og alle gode minner - hun var en av de sjeldne !

ÅRETS LUZERNERSTØVER 2015

Iris har nok en gang vunnet tittelen Årets Luzernerstøver. Hun vant med følgende meritter i året som gikk:
Jaktprøver
1 x 1 EP          30 poeng
1 x 1 ÅP          13 poeng
Utstilling
2 x BIR            16 poeng
Tilsammen       59 poeng

Hun har med seg flotte premier og diplomer hjem fra årets samling

SE UCH

Iris kan nå også tituleres med tittelen Svensk Utstillingschampion, bekreftelsen kom i posten siste uka i januar 2015.

Norsk Jakt Champion

Iris ble N J(D)CH under rasemesterskapet, enda en tittel :) Godt hun har kort navn.

Rasemester 2014

Iris vant Rasemesterskapet 2014 og ble prøvevinner på denne prøven.

Årets Luzernerstøver 2012

Følgende resultater ga Iris utmerkelsen Årets Luzernerstøver 2012:
Jaktprøver:   1 x 2 EP   20 poeng
                   1 x 1 ÅP   13 poeng
                   1 x 3 ÅP    8 poeng
Utstilling       2 x BIR     16 poeng
TOTALT                      57 poeng

VI ER SÅ STOLTE OG IKKE MINST TAKKNEMLIGE😀

www.finn.no

Det er en spesiell histore om hvordan denne tispe endte opp hos familien Holden. Første jaktuka i fjor høst fikk Geir melding fra en kamerat at det var avertert ei Luzernertispe på finn.no. Tispa var etter NSJCH NUCH Centa til Harry Brenntrø - samme mor som vår RR Luzzarek. Tispa skulle selges fordi eieren skulle begynne å jobbe i Nordsjøen. Geir tok en telefon til eier og kjente at dette var VELDIG interessant. Han ringte hjem og sa at vi måtte snakke sammen om det å hente denne tispa hjem til Enebakkneset. Matmor var ikke direkte glad for dette - skulle vi ha 4 Luzernere? Det ble slik. Oppdretter reiste til eier og hentet Iris på Høylandet og avtalte med Geir at de skulle møtes for overlevering. Geir betalte kroner 2.500,- til tidligere eier.

Geir og Tone reiste til Hede på sin årlige jakttur i slutten av september og avtalte med Harry at vi skulle møtes i Järpen for overlevering. En ettermiddag satte vi oss i bilen og reiste nordover fra Hede gjennom flott svensk natur. Vi var spente begge to! Vi møtte Harry og Elin og tok en kaffekopp sammen før Iris ble med oss i bilen nedover mor Hede. Hun slo seg raskt til ro.

Et par dager etter slapp vi henne på jakt og fikk oss en skikkelig positiv overraskelse. Etter 10 minutter tor Iris ut hara og viste oss hvilket postensial hun hadde. Hun jaget til en god 2 premie denne dagen! Dette lovet godt :)

Vel hjemme etter jaktturen bar det til helsesjekk hos veterinær - alt ok - og vi sendte inn omregistreringspapirer til NKK. Iris skulle bli!
Etter flere vellykkede jaktdager ønsket Geir å kunne få stilt henne på jaktprøve. Iris var ikke stilt på utstilling, så dette var første hinder. Vi meldte på Dogs for All på Lillestrøm i slutten av november - kun med forhåpninger om en 2. premie. ingen av oss kunne forutsi hvilket resultat vi ville reise hjem med; Iris ble nordisk vinner og BIR på denne utstillingen!

Stolte og veldig fornøyde meldte vi derfor på jaktprøver. På 2 starter i januar ble det 1x1 ÅP og 1x2 ÅP og dette med en hund vi fant på finn.no!

Videre har vi stilt henne ut på utstilling og i juni 2011 ble hun ny Norsk utstillingschampion. I 2012 ble hun også Internasjonal UCH! I 2013 fikk hun også tittelen NV-13.

Vi har satset mot NJCH både i sesongen 2011/2012 og 2012/2013 men har dessverre ikke lykkes - Iris har gått 1 x 2 EP i 11/12 og 2 x 2 EP i 12/13. I sesongen 13/14 stilte vi ikke Iris på jaktprøve. Høsten 2014 var det duket for nytt rasemesterskap for Iris og denne gangen lyktes vi fullt ut, Iris ble Rasemester, Prøvevinner og ny Norsk Jakt Champion! Søknad om det svenske utstillingschampionat må også sendes inn, da Iris har et svenskt CERT.Vandrepremier

På Luzernersamlinga i 2011 vant Iris 2 vandrepokaler.
Ove Svartvadets Pokal
Prisen tildeles den jaktpremierte hund som når lengst på utstillingen samlingen er lagt til. Vinnes 3 ganger med 2 forskjellig hunder.
Vi har et napp i denne fra tidligere med NUCH INTUCH NJCH NV-02 Rotåsens Bonzo.

Copiads Vandringspris oppsatt av Bo Palmqvist
Priset utdeles til den vakraste luzernerstøver med minst 2. pris på drevprov og som på utstillingen tildeles minst CK. For å få prisen til odel og eie kreves 3 inntegninger med 2  forskjellige hunder. Kun norskregistrerte.

| Svar

Nyeste kommentarer

10.04 | 20:43

Vi längtar!!

27.03 | 21:16

Det var gott att läsa att Zika blev friskmeldt. Nu får vi hoppas att det går bra resten av valpetiden. Valparna ser riktigt finna ut.

25.03 | 22:17

Det var mye ekstra. Lykke til :)

08.01 | 18:27

liker lyden her :) jeg hadde moren til Tira sammen med ST . Helt lik los mål