Azzie von Silar

Azzie von Silar

Denne tispa er importert fra Sveits og eies sammen med Knut Aaserud. Azzie bor hos oss. Hun har hatt ett valpekull født i 2010 og det planlegges nytt i 2014.

Bilde tatt 11/8-13

En reise i Luzernerriket

Å importere en valp fra Sveits, Luzernens hjemland, er en lang prosess. Allerede i 2006 begynte vi å se oss om etter linjer vi kunne tenke oss å ta inn valp fra. Internet er et flott hjelpemiddel i dag. På den sveitsiske hjemmesiden, http://www.laufhund.ch/, kunne vi finne planlagte parringer og se jaktprøveresultater. Vi hadde hele veien enestående hjelp av Thor Bakken. Med hans gode kunnskaper om de sveitsiske rasene samt sin forståelse for det tyske språket hjalp han oss med å komme i kontakt med familien Isepponi helt sør i Sveits. Og av disse bestemte vi oss for å bestille valp. SHSB629213 Sira Mikisa skulle pares med SHSB607441 Arco von Varuna s enhøstes 2007.

Sira Mikisa

Valpene var ventet i slutten av januar 2008 og den 29. januar fikk vi beskjed om at valpene var kommet. 4 hanner og 4 tisper var født. Flybilletter måtte bestilles, plass til valpen også. Mattilsynet måtte kontaktes, - slik at vi kunne få alle formaliteter på plass. Thor hjalp oss hele veien med korrespondansen med sveitserne.

Dersom man importerer valpen før den er tre måneder slipper man unna karantene så fredag 11. april satte vi oss på flyet med Zürich som første stoppested. Der leide vi bil og satte nesa mot det sydlige Sveits. Vi passerte ville alper og flotte daler.

Vakker sveitsisk natur.

Vel framme i hos familien Isepponi ble vi mottatt på kongelig vis. Valpene var flotte alle sammen. Vi hadde plukket ut vår valp via bilder der valpene var merket med forskjellig farger. Navnet var også bestemt på forhånd. Reglene i Sveits sier at valper fra 1. kullet til tispa skal ha navn som begynner med A, derav valgte vi navnet Azzie. Hennes fulle navn er Azzie von Silar. I løpet av helgen vi var der nede ble vi vist rundt i distriktet. Høyt oppe i en fjellside, der veien var smal og fjellsidene ekstremt bratte fikk vi hilse på Azzies far.
Arco von Varuna

Med oss på turen hadde vi med oss Geirs svigermor som tolk og uten henne hadde kommunikasjonen med sveitserne vært så som så. Svigermor er tysklærer og hennes språkfaglige dyktighet var ubetalelig.

Søndag satte vi kursen mot Zürich igjen og den lange turen hjem. Vi sa farvel til familien Isepponi og takket de for gjestfriheten og lovet å ta godt vare på Azzie, samt å holde de oppdatert på hennes utvikling.

Familien Isepponi med Sira og Azzie

Flyturen gikk fint. Vi hadde bestilt plass til Azzie både inne i kabinen og i lasterommet. Reisebur var også med nedover, men da vi kom til flyplassen viste det seg at Azzie var for stor til det buret vi hadde kjøpt og vi måtte kjøpe et større bur for å få henne med hjem. Det ble lasteromsplass på Azzie og hun fikk en beroligende sprøyte før avreise. Vel framme på Gardermoen bar det gjennom tollen og sjekk av veterinær før vi kunne finne bilen og kjøre den siste biten hjem. Vel hjemme, midt i natten, ventet en spent matmor og en enda mer spent jentunge på 11 år. Møtet med Azzie stod til forventingene!

En reise i fremmed land var over og ferden videre med sveitsisk valp hjemme i Norge stod på trappene.  I tiden etter at Azzie kom til Norge har hun vært stilt en gang på valpeshow, med flott kritikk.  Videre er hun stilt ut en gang i unghundklasse med en 2. premie. Videre har hun vært sluppet mye i skogen og hun har allerede jaget flere ganger. Det er med stor spenning vi ser framover og håper at vi skal få fram en hund med de egenskapene vi ønsker i videre avl.

Azzie er en hengivende hund med masse energi. Hun har et flott luzernermål og det er moro når hun slipper seg løs i fullt firsprang etter haren!

Geir og Azzie etter en vellykket dag i skogen!

| Svar

Nyeste kommentarer

10.04 | 20:43

Vi längtar!!

27.03 | 21:16

Det var gott att läsa att Zika blev friskmeldt. Nu får vi hoppas att det går bra resten av valpetiden. Valparna ser riktigt finna ut.

25.03 | 22:17

Det var mye ekstra. Lykke til :)

08.01 | 18:27

liker lyden her :) jeg hadde moren til Tira sammen med ST . Helt lik los mål